Már AstraZenecára is lehet időpontot foglalni az oltópontoknál

Már AstraZenecára is lehet időpontot foglalni az oltópontoknál

Oltáshoz előkészített, az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinájával töltött fecskendők Bakró Ildikó háziorvos székesfehérvári rendelőjében 2021. április 9-én (fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 444.hu számolt be róla, hogy ugyan nem verték nagydobra, de keddtől a kínai vakcina mellett már AstraZenecára is lehet időpontot foglalni az oltópontokra. Egyik olvasójuk vette észre a lehetőségek bővülését. Az AstraZenecát kérőket hétfőtől oltják majd a kiválasztott időpontban. 

Az „online oltási időpontfoglalón” a még nem beoltottak és érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak bejelentkezni, és választhatják ki a számukra megfelelő oltópontot és dátumot. Az időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu.

Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni, és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy a második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpont-foglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. 

Valószínűleg más vakcinára is lesz lehetőség a fenti kettőn kívül, a héten ugyanis rengeteg oltóanyag érkezik. Egymillió dózis kínai mellett jött 355 680 adag Pfizer-BioNTech vakcina, érkezett Szputnyik V is (200 ezer első és 280 ezer második adag), valamint 19 200 adag AstraZeneca, de a napokban még jön az utóbbiból további 324 ezer adag. A héten még Moderna- és Janssen-szállítmány is várható a koronavirus.gov.hu tájékoztató oldal szerint.