Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karikó Katalin megnézte, hogyan végez Merkely szívműtétet

Szerző: | 2021. május 05., 19:13 | Belföld

Fotó: Dr. Merkely Béla/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglátogatta Merkely Bélát a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján Karikó Katalin. A Pfizer kifejlesztésében fontos szerepet játszó biokémikust körbevezették a klinikán, illetve beszélgettek vele a hírvivő RNS-molekuláról, és annak későbbi egyéb terápiás lehetőségeiről. Miután Karikó korábban szívgyógyászattal is foglalkozott, így közös tudományos együttműködést is tervbe vettek.

HIRDETÉS - AIP

A megbeszélés után Karikó megnézett egy szívműtétet, amit a rektor végzett, majd beültek egy klinikai járványelemző munkacsoport ülésére. Utóbbin négy egyetem képviselői vettek részt.

Merkely ezután egy olyan ezüst emlékérmet ajándékozott a kutatónak, amit Semmelweis Ignác kétszázadik születésnapjára készítettek.

„Kedves Katalin, köszönjük, hogy meglátogattál minket, bármikor szívesen látunk! Örülünk, hogy a jövőben együtt dolgozhatunk!” – zárta Facebook-posztját Merkely Béla.

A BioNTech alelnökének nevét mostanra az egész világon megismerhették. Karikó nemrég hozzászólt ahhoz a vitához is, ami a kormány által közzétett táblázatról, és a vakcinák utáni megbetegedési, illetve halálozási számokról szólt. Karikó pontosította azt, miután a táblázat nem tartalmazta, hogy Pfizerrel jóval előbb kezdtek oltani, továbbá a legidősebbek ezt kapták, így aztán nem feltétlenül mérvadó, hogy a vakcina megkapása után eddig többen haltak meg, mint mondjuk Szputnyik vagy Sinopharm esetében.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Karikó Katalin, Merkely Béla, SOTE


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest