Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

SZFE HÖK: több felvételizőt hátrányos megkülönböztetés ért

Szerző: | 2021. május 17., 13:10 | Belföld

Az SZFE hallgatói mellett kiálló maszkot viselt a megtámadott nő

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egyetem múltjához, illetve az egyetemfoglaláshoz való viszonyuk miatt érhetett hátrányos megkülönböztetés több a Színház- és Filmművészeti Egyetemre jelentkező diákot. Az SZFE HÖK arra kérte a most felvételizőket, hogy aki bármilyen visszaéléssel találkozik a továbbiakban, nyugodtan keresse őket.

HIRDETÉS - AIP

A hallgatói önkormányzat szerint a hasonló diszkrimináció semmilyen helyzetben sem megengedhető, egy szakmai felvételi során pedig főleg nem kellene felmerülnie hasonló kérdéseknek.

„Amennyiben ideológiai alapon válogatják a leendő hallgatótársainkat, felmerül annak a veszélye, hogy az egyetemi polgárság elveszíti azt a sokszínűséget, ami eddig jellemző volt rá. Mi, mint a mindenkori hallgatóság képviselői szerve, szeretnénk értesülni bármelyik felvételizőt/ leendő hallgatót érő visszaélésről, hogy senki ne maradhasson egyedül és tudja, lesz, aki felemeli a hangját miatta” – írta az SZFE HÖK.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: SZFE, SZFE HÖK, Színház és Filmművészeti Egyetem


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest