A bérből és fizetésből élő Orbán Viktort annyira megviselte a járvány, hogy százezrekkel többet keres

A bérből és fizetésből élő Orbán Viktort annyira megviselte a járvány, hogy százezrekkel többet keres

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A járvány „azért megviselt bennünket, nem csak a vállalkozásokat, hanem bennünket munkavállalókat is, akik bérből és fizetésből élünk. Én is közéjük tartozom, szóval bennünket is megviselt ez a járvány” – fogalmazott pénteki Kossuth rádiós interjújában Orbán Viktor miniszterelnök.

A Népszava ennek apropóján megnézte, hogy mire gondolhatott a kormányfő, de vagyonnyilatkozataiban és fizetési összegeiben semmi nem utal vagyoni helyzetének romlására. 2019 januárjában leadott vagyonnyilatkozatában 1,395 millió forint pénzintézeti számlakövetelés szerepelt, ez 2020 elejére eltűnt. Van viszont egy házastársával közösen felvett hitele még 2002-ből: a 20 millió forintos kölcsönből 2019-ben 3,5 millió törleszteni való maradt, tavaly év elejére ez az összeg 2,199 millióra csökkent, idén pedig 882 ezerre. Vagyis a járvány évében 1,3 milliót sikerült törlesztenie, csakúgy mint az azt megelőző, járványmentes évben.

Miniszterelnöki jövedelme az elmúlt években nem nőtt, kormányfőként bruttó 1 millió 507 ezer forintot keres. A Fidesz elnökeként nem kap fizetést, parlamenti képviselőként viszont igen. 2019-ben bruttó 990 ezer forint volt a havi képviselői illetménye, ami tavaly a járvány kirobbanásakor 1 millió 103 ezerre, idén tavasszal pedig 1 millió 211 ezer forintra nőtt. Összességében idén bruttó 2,718 millió forintot keres havonta, többet mint a járvány kitörésekor.

Az közismert, hogy Orbán Viktornak megtakarítása nincs, és nem is volt korábban sem.

A Népszava kereste Havasi Bertalan szóvivőt, hogy megtudja, mit értett azon a kormányfő, hogy bérből és fizetésből élőként őt is megviselte a járvány, de választ nem kaptak.