Benkő Tibor: Több eljárás is folyik a honvédségi zaklatás ügyében

Benkő Tibor: Több eljárás is folyik a honvédségi zaklatás ügyében

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő katonasportolókat, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportolóit, sportszakembereit útnak indító ünnepségen Budapesten, a Stefánia Palotában 2021. július 2-án. MTI/Balogh Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több eljárás is folyik a honvédségi zaklatási ügyben – ismerte el Benkő Tibor honvédelmi miniszter az RTL Híradójának.

Ruszin-Szendi Romulusz, a honvédség új parancsnoka azt mondja, mindenkinek tudnia kell, zéró tolerancia van a hadseregben a zaklatókkal szemben.

Néhány napja a Hvg 360 írta meg, hogy egy alezredes ellen szexuális zaklatás miatt a katonaságon belül is méltatlansági eljárás indult, ám a cikk szerint azt egyik első intézkedésével szüntette meg Ruszin-Szendi Romulusz, a honvédség nemrég kinevezett parancsnoka. Ezzel kapcsolatban Benkő leszögezte, hogy nem tehetett mást Ruszin-Szendi Romulusz), mivel nem csak a zaklató alezredes érintettségét kell vizsgálni.

Benkő azt mondta a riportereknek a méltatlansági vizsgálat leállításáról, hogy ha többszereplős az ügy, akkor nem lehet egy embert kiemelni, hanem az ő fegyelmi vizsgálatával együtt, a körülményeket és a többi érintett közrehatását is vizsgálni kell. A tárcavezető azt is elmondta a csatornának, hogy a zaklatással vádolt alezredesen kívül azok szerepét is vizsgálni kell, akik – bár tudtak az ügyről – nem segítettek az érintett nőnek.