30 fok lesz, de zivatarok is előfordulhatnak

30 fok lesz, de zivatarok is előfordulhatnak

Napsütés (Fotó: Pixabay.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zivatarveszély miatt első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre. Az ország döntő részén nyugodt időjárás várható.

A napsütést a Duna vonalában és attól keletre zavarja erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A Duna-Tisza közén a záporok mellett kis eséllyel zivatar is kialakul. A Tiszántúlon, azon belül is elsősorban a keleti határnál ugyan labilisabb a légkör, de ott is csak egy-egy helyen valószínű zivatar kialakulása.

Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben megerősödik az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű. Késő estére 18, 24 fok közé hűl le a levegő.

A figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Címkék: időjárás