38 nappal az első magyarországi koronavírusfertőzés után megszólal Áder János

38 nappal az első magyarországi koronavírusfertőzés után megszólal Áder János

Áder János köztársasági elnök (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beszédet tart nagypénteken 11:00 órakor Áder János köztársasági elnök - adta hírül az ATV. Már jó ideje téma volt a nyilvánosságban és a sajtóban, hogy mikor szólal meg az államfő a koronavírus-járvány kapcsán.

Az államfő 38 nappal azután intéz - vélhetőleg a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos - beszédet Magyarország lakosságához, hogy március 4-én bejelentették az első magyarországi koronavírus-fertőzést. Az ATV úgy tudja, a beszédet a Sándor-palotában mondja el az elnök.

Az államfő újévi köszöntőt szokott mondani, de idén március 15-én is beszélt, azt mondta: a szabadság és a hűség adja március 15. erejét. Áder János kitért a koronavírus-járványra is, arra kért mindenkit, hogy otthonában emlékezzen - írta az ATV. Úgy tudják, a nagypénteki beszédnek minden bizonnyal hangsúlyos eleme lesz a járvány elleni közös védekezés.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos államfői megszólalás hiánya már jó ideje téma a magyar nyilvánosságban, miután számos állam-és kormányfő mellett már az angol királynő, II. Erzsébet is intézett rendkívüli tévébeszédet a polgárokhoz a koronavírus ügyében, ami ritka alkalom - ez volt a negyedik ilyen beszéde, amióta uralkodik. Angela Merkel német kancellár drámai hangvételű tévébeszéde is nagy figyelmet keltett egész Európában.