Eddig 96 ezren vették fel a harmadik oltást

Eddig 96 ezren vették fel a harmadik oltást

Somogyi Nóra asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 20-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A beoltottak száma 5 668 993 fő, közülük 5 498 222 fő már a második oltását is megkapta. 104 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 316 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 038 fő. 96 ezren a harmadik oltást is felvették – ismertette a friss koronavírus-adatokat a kormányzati koronavírus-tájékoztató oldal pénteken. 

A gyógyultak száma 765 952 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 14 326 fő. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

– A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Az iskola közeledtével felhívjuk a szülők figyelemét, hogy a 12 éven felüli gyermeket automatikusan lehet regisztrálni oltásra és számukra is nyitva az időpontfoglaló. Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre a www.eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpont foglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után az Eeszt-honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra vagy az a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna – írták.

Kitértek arra is: 200 ezer 12-17 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 81 százalékuk már fel is vette azt. 

Címkék: koronavírus