A Biden fiának ügyeit számon kérő Szijjártó a lehető legjobb együttműködés kialakítását említette az USA kapcsán

A Biden fiának ügyeit számon kérő Szijjártó a lehető legjobb együttműködés kialakítását említette az USA kapcsán

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2020. március 24-én (Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

–  Magyarország az Európai Unió és az Egyesült Államok szoros együttműködésében érdekelt, és fontosnak tartja, hogy az a kölcsönös tiszteleten alapuljon – jelentette ki Szijjártó Péter az EU-tagországok külügyminisztereinek tanácsülését követően hétfőn Brüsszelben.

– Természetesen készen állunk arra, hogy az amerikaiak által megválasztott elnökkel, adminisztrációval mindent megtegyünk annak érdekében, hogy mind az Európai Unió és az Egyesült Államok, mind Magyarország és az Egyesült Államok közötti együttműködést a lehető legjobban alakítsuk – mondta magyar újságíróknak a külgazdasági és külügyminiszter. Magyarország fontosnak tekinti az Egyesült Államokkal való gazdasági, illetve befektetési és beruházási együttműködést. Tekintettel arra, hogy a világ keleti felén szoros, versenyképes, exportorientált szabadkereskedelmi térség jött létre, jó lenne, ha a kereskedelmi akadályok egy részét Nyugaton is le lehetne bontani – emelte ki.

Szijjártó Péter ugyanakkor pár hónapja, az amerikai elnökválasztás hajrájában még élesen bírálta Joe Bident, miután ő, akkor még csak elnökjelöltként arról beszélt, Magyarország önkényuralmi rendszer.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=732659147331283

– Jó lenne, ha Joe Biden választ adna néhány kérdésre, például arra, hogy a fia milyen szerepet játszott az ukrajnai energetikai szektorban végbe ment korrupciógyanús ügyletekben – mondta akkor Szijjártó Péter egy közösségi oldalára feltöltött videóban visszavágásként.