A DK Mészáros Lőrincet vetítette a Puskás Aréna falára

A DK Mészáros Lőrincet vetítette a Puskás Aréna falára

A Demokratikus Koalíció vetítése a Puskás Aréna falán. Forrás: DK Sajtó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Lőrinc sziluettjét, és egy, az egészségügyet jelképező piktogramot vetítettek pár nappal ezelőtt a Puskás Akadémia épületére Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció fiatal aktivistái. A párt azt „írta” a stadion falára, hogy „Mészáros-Egészségügy: 6:0”. A DK azt kívánta demonstrálni, hogy a Mészáros a járvány alatt hatszor annyi támogatást kapott a kormánytól, mint az egészségügy.

Az ellenzéki párt azt írja lapunkhoz eljuttatott közleményében, hogy Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök kedvenc gázszerelője a koronavírus-járvány kitörésének kezdete óta több alkalommal kapott különböző támogatásokat, több mint hatszázmilliárd forint összegben. „Ezzel szemben az egészségügy semmiféle támogatást nem kap a kormánytól, túlterhelt, alulfizetett egészségügyi dolgozók próbálják kezelni a betegeket a lerobbant kórházakban.”

A Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs a Magyar Hangnak elmondta, a vetítés azért a Puskás Arénára történt, mivel az a legnagyobb magyar stadionként jól jelképezi, hogy ebben az országban a futball, a stadionépítés és az oligarchák pénzelése sokkal fontosabb a kormánynak többek között a magyar egészségügynél. „A 6:0 azt jelképezi, hogy míg a járvány alatt az egészségügy semmilyen plusz forrást nem kapott, Mészáros Lőrinc érdekeltségei 6 alkalommal is közpénzhez jutottak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vetítés óta ez már 7:0, de ez is mutatja, hogy milyen mértékben és gyakorisággal kerülnek a közpénzek a leggazdagabb magyarhoz, a Fidesz elsőszámú oligarchájához, Mészáros Lőrinchez.” - fűzte hozzá lapunknak a szóvivő.