A felesége szerint elvitték Gődény Györgyöt, a legismertebb magyar járványszkeptikust a rendőrök

A felesége szerint elvitték Gődény Györgyöt, a legismertebb magyar járványszkeptikust a rendőrök

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gődény György gyógyszerész, az egyik legismertebb álhírterjesztő járványszkeptikus celeb (korábban testépítő és kamupártalapító) felesége azt írta a Facebookon nemrégiben, hogy hajnalban a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei hajnalban házkutatást tartottak náluk, majd Gődényt magukkal vitték.

Több részletet nem árul el az állítólagos házkutatásról és őrizetbe vételről. A bejegyzés többi része érdemi információt nem tartalmaz, csak a híveket próbálja valamiféle összefogásra, ellenállásra buzdítani.

Fotó: Gődény György/Facebook

Az ügy (ha igaz, amit még nem erősítettek meg a hatóságok), talán összefüggésben áll Gődény tegnapi felhívásával. Ebben már nyílt ellenállásra buzdít. Így ír: „EZ A KÖZÖSSÉG egy ideje már nem csak panaszkodó fotelforradalmárokból áll, hanem A JÓZAN ÉSZT KÖVETVE ELSZÁNT FÉRFIAK ÉS NŐK TALÁLKOZÓHELYÉVÉ VÁLT. Mostantól kezdve pedig csakis az maradjon, aki a tetteket jobban szereti, mint a sopánkodást vagy az ábrándozást!”

Tegnap még csak arra utasította a híveit, hogy vegyenek hangos hangkeltő eszközöket, a második lépés ma jön (jött volna), bár lehet, hogy ez a hatóságok közbelépése révén most meghiúsul.

Minthogy jelenleg a hír még nem tekinthető megerősítettnek, kérdésekkel fordultunk az Országos Rendőrfőkapitánysághoz arról, hogy igaz-e a hír, mi az ok, és mi fog történni Gődénnyel. Az ORFK válaszában leírták, hogy az operatív törzs tájékoztatóján elhangzottakon túl, a nyomozás érdekeire hivatkozva, több információt nem kívánnak adni.

Az operatív törzs tájékoztatóján nevek említése nélkül bejelentették, hogy vírustagadóknál tartottak házkutatást.