A Fidesz ismét elmondja, szerinte ki bontaná le a kerítést

A Fidesz ismét elmondja, szerinte ki bontaná le a kerítést

Beléptető kapu a kerítésen Tompánál (Fotó: Rebecca Harms/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferencről és a kerítéslebontásról szóló kampányt indít a Fidesz, miután a párt szerint a volt miniszterelnök „beengedné a migránsokat.” A fideszes frakcióvezető-helyettes, Halász János pénteki sajtótájékoztatóján jelentette ki, hogy erről mindenkinek tudnia kell.

Halász szerint ők, tehát „Gyurcsányék” irányítják az egész ellenzéket az önkormányzati kampány során is. „Az a Gyurcsányné [Dobrev Klárára gondolt – szerk], aki most jelentette be, hogy nem akarják, hogy Brüsszel egyetlen fillérrel is hozzájáruljon a magyar határvédelem költségeihez, ott ül az Európai Parlamentben, és Magyarország ellen áskálódik” – folytatta zavarosan megfogalmazott szövegét Halász, aki szerint „öntik a pénzt a bevándorlást szervező Soros-szervezeknek.” A kampány a jövő héten indul.

Dobrev Klára egyébként nem ezt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hollik István követelésére kérdezett rá a műsorvezető, ami szerint Brüsszelnek 250 milliárdot kellene adnia határőrizetre. A fideszes politikus állítása szerint 2015 óta ennek dupláját költötte a magyar kormány határvédelemre, így ez az összeg lenne méltányos támogatás. A köztévé híradójában ezt úgy mutatták be, hogy rendre lekeverték Dobrev válaszait, a műsorvezető pedig úgy foglalta össze a reakciókat, hogy az EP-képviselő kitért a válasz elől. Dobrev valójában aggályának adott hangot, hogy nem tudja, a 250 milliárd hogy jött össze, és nem számolták-e bele a plakátkampányt.

Ezek után szó szerint ezt mondta Dobrev Klára: a határkerítést „már nem kell lebontani, mert többe kerülne lassan a lebontása, mint a megépítése, és sokkal jobb helye van a pénznek.” Tehát konkrétan kimondta, hogy nem bontaná le a határkerítést. A „nem” választ pedig arra a kérdésre adta, hogy támogatja-e a 250 milliárd forint megítélését, tehát olyat se mondott, hogy egyetlen fillérrel se támogassák a határvédelmet.

Időközben egyébként Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc is reagált a bejelentésre. Mint írta: „Hű, de hülyék vagytok. A franc se akarja lebontani a kerítést. 
Ha már sok pénzt ellopva odaraktátok, hát maradjon. Nem kér enni. Miért fizetnénk milliárdokat a bontásért!? Az persze igaz, hogy a közösből eszünk ágában sincs támogatni, hogy egy méter kerítést majdnem annyiból építettetek, mint mi annak idején autópályát.”