A győri stadion kalapács alatt

A győri stadion kalapács alatt

A győri ETO Park stadion (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szilveszter napján indul a licit a csődbe ment Questor-csoport árverésre bocsátott győri vagyonelemeire, írja a 444. Ezek között találunk bevásáróközpontot, szállodát és a jelenleg NB II-es győri ETO FC stadionját is.

A Questor-csoport 2015-ben csődölt be, 2016 óta tart a per az ügyben, az ügyészség rengeteg károsult sérelmére elkövetett pénzügyi visszaélések miatt emelt vádat. 50 millió forintnál több kárt 232 sértett szenvedett el, de több mint 30 ezer károsult van összesen. Közöttük állami szervek és önkormányzatok is a Questor ügyfelei voltak.

A győri ingatlanok becsült összértéke 8,2 milliárd forint. December 31-től január 17-ig lehet rájuk licitálni. A győri stadion becsült értéke 1,3 milliárd forint, és 16 ezer fős befogadóképességű. 

A stadionhoz szálloda is kapcsolódik, amelynek szobái a stadionra néznek. Ennek üzemeltetését 2020 áprilisában Tiborcz István korábbi üzlettársa, Paár Attila vette át, miután az érdekeltségébe tartozó cégek megvették a korábbi üzemeltető céget.