A II. kerület ingyenes parkolással segíti az ukrán menekülteket

A II. kerület ingyenes parkolással segíti az ukrán menekülteket

II. kerület (Fotó: Őrsi Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Őrsi Gergely polgármester Facebookon megosztott bejegyzése szerint a Hegyvidék önkormányzatával, karitatív szervezetekkel és a kerületekben működő egyházak közreműködésével zajlanak egyeztetések a kárpátaljai menekültek szervezett és összehangolt megsegítéséről.

„Elkezdtünk azon dolgozni, hogy a Kárpátaljáról menekülő családoknak segíthessünk majd szükség esetén óvodai ellátással. De gondolnunk kell arra is, hogyan lesz megoldható az országba érkező gyermekek oktatása, tanítása, a családok szűrése, oltási lehetőség, illetve egészségügyi ellátás biztosítása. Ezekben a témakörökben minden bizonnyal állást fog foglalni a Emmi” – írja posztjában Őrsi Gergely.

Tájékoztatása szerint a II. kerületi önkormányzat ingyenes parkolást biztosít kerületünkben azon ukrán menekülteknek, akik gépjárművel érkeztek Magyarországra, és kerületi lakosnál vannak elszállásolva. Az igényeket a kozterulet [at] masodikkerulet [dot] hu e-mail-címre lehet eljuttatni. Az ingyenes engedély a befogadó család lakhelye szerinti övezetre lesz érvényes.

A II. kerületben is várják az adományokat, március 1-től már négy gyűjtőponton tudják átadni a tartós élelmiszert, tisztálkodó eszközöket, törölközőt és az ágyneműt. A Fény Utcai Piac hétfőtől szombatig 06.00-22.00 óra között (II. szint, 17-es számú üzlethelyiség ) fogadja a felajánlásokat, a Nagy Imre Emlékházban (1026 Budapest, Orsó u. 43.) minden hétköznap 10-től 16 óráig lehet csomagokat vinni. Illetve továbbra is várják a csomagokat a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban az adományokat minden nap 8-tól 20 óráig.