Rendkívüli sajtótájékoztató az üzemanyagárakról

Rendkívüli sajtótájékoztató az üzemanyagárakról

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter előadást tart a Koalíciók Napja 2024 konferencián Budapesten, a Europa Event Centerben 2024. május 7-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerdán délután 3 órakor doorstep sajtótájékoztatót tart a hazai üzemanyagárakat érintő kormányzati döntésekről - derül ki a Portfoliónak küldött meghívóból.

Frissítés: megtörtént a bejelentés.

Nagy Márton két hete jelentette be, hogy a kormány időt ad a piaci szereplőknek arra, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, amit a KSH közöl péntekenként. Álláspontjuk szerint gázolaj esetén még 10, benzinnél pedig 27 forint volt az eltérés a régiós átlaghoz képest. Azt mondta akkor, hogy két hét múlva újra előveszik ezt a kérdéskört, és ha ez nem történik meg, akkor keményen be fognak avatkozni.

A Portfolio megjegyzete, hogy a múlt heti árak alapján 635 és 627 forint volt a régiós átlag, a magyar árak már ez alatt tartózkodnak azóta, kérdés ugyanakkor, hogy a régiós országokban hogyan változott az ár az elmúlt napokban. A portál szerint ha a beavatkozás mellett dönt a kormány, a beavatkozás lehet akár egy dinamikus árplafon, vagy egy árstop jellegű intézkedés is, korábban ugyanis Nagy Márton ez utóbbi lehetőségét sem vetette el.

holtankoljak.hu azt írta, hogy péntektől a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolajért pedig bruttó 5 forinttal fizetnek alacsonyabb árat a benzinkutak.