A jelen magyar fejőnője: turbános, szikh, férfi

A jelen magyar fejőnője: turbános, szikh, férfi

Indiai fejők Etyeken (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország pénzcsakrája, Felcsút árnyékában meghúzódó, fideszes polgármester vezette, tizenkétezres városban valóban lakik úgy tíz turbános illető, kinézetre migránsok.

(...)

Magyarul hagyományosan csak fejőnő van, legfeljebb fejőrobot, fejőférfi nincsen. Pedig de. Csak, ugye, indiaiak. (...) Az úgy volt, sőt úgy van, hogy Magyarország bizonyos értelemben felzárkózott Nyugat-Európához. Vannak ugyanis munkakörök, amelyeket az istennek sem vállal el senki. Munkanélküliek, hajléktalanok, megvonásos tünetektől reszkető drogosok: senki a Kárpát-medencében.

(...)

Indiai fejők Etyeken (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Hát így kerültek ide az indiai munkások. Több év keresgélés után, egy magyar munkaszervező cég segítségével. Az indiai fejőemberek nyolc órát dolgoznak naponta, de két műszakban. (...) Tizenegy hónapot dolgoznak Magyarországon, aztán egy hónapra hazamennek a családjukhoz.

(...)

– Voltatok kirándulni?
– Ó, igen! Például Budapesten.
– Hogy tetszett?
– Szép város, de túl sok az indiai – válaszolják nevetve.

A riportból megtudhatja azt is, hogy ki mindenki dolgozott már a tehenészetben az indiai csapat előtt, ők pedig indiai létükre hogyan dolgozhatnak a nálunk szent állatként tekintett tehénnek. A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang július 17-én megjelent 2020/29. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/29. számban? Itt megnézheti!