A jó szerencsének is betudja a csepeli választási eredményt Németh Szilárd

A jó szerencsének is betudja a csepeli választási eredményt Németh Szilárd

Németh Szilárd Csepelen (Fotó: Németh Szilárd Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szokatlanul kritikus hangot ütött meg Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy csütörtöki lapinterjúban. (A cikket a politikus osztotta meg a közösségi oldalán.) Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester győzelméről ugyanis azt mondta a Demokrata című lapnak, hogy bár győztek, de az eredményük nem éri el sem a 2010-est, sem a 2014-est.

Németh Szilárd szerint okosan és higgadtan kell válaszolni az új politikai kihívásra. Úgy fogalmazott, hogy „az elvtársak szőrös mancsát és gonosz terveiket továbbra is távol kell tartani a kerület anyagi forrásaitól és szellemi életétől egyaránt”. Emellett szükségesnek látja megerősíteni „csapataikat a városházán és az utcán is”. A győzelmet pedig – szavai szerint – az elvégzett munka mellett a jó szerencsének is köszönhetik.

Beszélt arról is, hogy nehezebb lesz kormányozni a kerületet, de nem lehetetlen. Ezzel arra utalt, hogy elveszett a kormánypárt nagy többsége: 8 fideszes és 8 ellenzéki képviselő mellett a Buckai Szövetség is szerzett egy mandátumot.