A Jobbik pártalapítványát is lefejezte Jakab Péter

A Jobbik pártalapítványát is lefejezte Jakab Péter

Jakab Péter (Fotó: Béli Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondásra kényszerült a Jobbik pártalapítványának kuratóriuma, így Szabó Gábor kuratóriumi elnök is – értesült több forrásból a Népszava.

Jakab Péter elnök folytatja a Jobbikban a személycseréket – írta meg pénteken este a szociáldemokrata napilap. A Népszava információja szerint ezúttal a pártalapítvány, a Jobbik Magyarországért Alapítvány van soron. „A pártelnökség leváltotta a kuratóriumot: Szabó Gábort, a kuratórium vezetőjét, valamint Gyüre Csaba, Farkas Gergely és Stummer János parlamenti képviselőt.” A tisztújítás előtt mindannyian az új elnök, Jakab Péter belső ellenzékének számítottak. Formailag ez úgy történt, hogy a kuratórium tagjai – nem saját elhatározásukból – felajánlották lemondásukat – jegyzi meg a lap.

A pártalapítvány ügyében Szabó nem nyilatkozott a Népszavának, Farkast és Stummert is sikertelenül keresték. Gyüre csak annyit mondott: „az új elnökség új embereket akar”.

A napilap megkérdezte Jakab Pétert is az ügyről, aki azt közölte velük: „A Jobbik újonnan megválasztott elnöksége azt a határozott álláspontot képviseli, hogy a pártunknak személyi- és szervezeti megújulásra van szüksége annak érdekében, hogy 2022-ben a kormányváltás vezető ereje lehessen. Minden változás és változtatás ezt a célt szolgálja.”