A jobbikos Bíró László visszalépett

A jobbikos Bíró László visszalépett

Bíró László és Jézsó Gábor (Forrás: Bíró László/Facebook)

Fotó: Beli Balazs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghoztam életem egyik legnehezebb és legfontosabb döntését – ezzel jelentette be a jobbikos Bíró László, hogy mégsem indul az ellenzéki előválasztáson a Tiszaújváros központú borsodi egyéni választókerületben. A politikus korábban ugyanott már szűk vereséget szenvedett a fideszes Koncz Zsófiától, a kampányban pedig egykori antiszemita megnyilvánulásai is előkerültek.

A nemzet érdeke azt kívánja, hogy az előválasztáson az a jelölt nyerjen, aki a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére – írta vasárnap Facebook oldalán a jobbikos Bíró László. A Telex vette észre a posztot, amelyet a politikus úgy folytatott, hogy mondhatná, hogy ő az a személy, de tudja, hogy van nála alkalmasabb. – Bár más pártban politizálunk, mégis egy oldalon állunk – közölte, majd be is jelentette, hogy visszalép az előválasztáson való indulástól Jézsó Gábor javára.

A döntéséről – amelyet élete egyik legfontosabb és legnehezebb elhatározásának nevezett – már tájékoztatta Jakab Pétert, a Jobbik elnökét, egyben miniszterelnök-jelöltjét, aki ezt el is fogadta.

Bíró László tavaly ugyanebben a borsodi körzetben az ellenzék közös jelöltjeként indult az időközi országgyűlési választáson a fideszes Koncz Zsófiával szemben. A kampány alatt kiderült, hogy korábban antiszemita kijelentéseket tett közösségi oldalán 2018-ban, például Budapestre „Judapestként" utalt. A kijelentéseiért később bocsánatot kért. A voksoláson végül 5 százalékkal kapott kevesebbet, mint fideszes ellenfele.