A kormánypárti képviselők nemet nyomtak arra, hogy fizetésük egy részét az egészségügyi dolgozóknak adják

A kormánypárti képviselők nemet nyomtak arra, hogy fizetésük egy részét az egészségügyi dolgozóknak adják

Szél Bernadett, Szabó Szabolcs és Hadházy Ákos (forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Embertelenség és propaganda kéz a kézben jár – írta Facebook-oldalán Szél Bernadett országgyűlési képviselő, miután az Igazságügyi Bizottság keddi ülésén a kormánypárti politikusok leszavazták a kilakoltatások általános felfüggesztésére, az árverések és a fizetésből, nyugdíjból való letiltások év végéig tartó leállítására vonatkozó javaslatát.

– Azt olvastam, Orbán Viktor összehívta a családszervezeteket, hogy ötleteket kapjon tőlük arra, hogy adhatnának új lelkierőt az embereknek a járvány után. Például kezdhették volna azzal, hogy nem nyomnak igent arra, hogy családok váljanak földönfutóvá. Ehhez persze szükség lett volna arra a fajta bátorságra, amit úgy hívnak, hogy a valósággal való szembenézés – írta Szél Bernadett.

A politikus korábban Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs képviselőtársaival együtt tett javaslatot arra, hogy a képviselők az alapfizetésük feletti részt – a gazdasági erősödés miatti növekmény, a viselt tisztségek és a bizottsági tagságok után járó illetményrészekkel együtt – a Járvány Elleni Védekezési Alapba utalják ezzel kiegészítve az egészségügyi dolgozók és a szociális dolgozók fizetését. Egyebek mellett tehát ezt szavazták le a kormánypárti képviselők kedden.