„A magyar diktátort meg Macedóniában bújtatják majd?” – tüntettek a BM előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövid, de hangos akciót szervezett a Jobbik csütörtök este, így tiltakoztak amiatt, hogy jelenleg is Magyarországon rejtőzködik és menedékjogot kért a hazájában börtönre ítélt volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki. A párt ifjúsági tagozatának néhány tagja a Belügyminisztérium fővárosi épületéhez vonult, ott volt több jobbikos országgyűlési képviselő is. Egyikük, Bana Tibor a tüntetésen elképesztőnek nevezte, hogy a magyar kormány „politikai elvbarátjának” lehetőséget adott arra, hogy Magyarországra jöhessen, „ilyen módon próbálják őt megmenteni”.

Magyar Hang - A Túlélő Magazin

A Jobbik akciója a Belügyminisztérium előtt a macedón ex-miniszterelnök miatt

A politikus a Magyar Hang kérdésére később felháborítónak nevezte, hogy egy korrupt politikust, egy korrupt bűnözőt Magyarországon kívánnak rejtegetni. Megfogalmazása szerint elképesztő, hogy Orbán Viktor az üggyel kapcsolatos kérdésekre azt mondta, hogy a jogászokhoz kell fordulni, „miközben valójában arról van szó, hogy a korrupt haverját Magyarországon kívánja segíteni”. A Jobbik ezért – mint mondta – mindent meg fog tenni, hogy felhívja minél többek figyelmét az ilyen eseményekre és a nemzeti ellenállás jegyében kiállnak ilyen alkalmakkor.

„Orbán Viktor illegális bevándorlót bújtat" - plakátok jelentek meg Budapesten - Magyar Hang

További részletek láttak napvilágot az elítélt macedón miniszterelnök szökéséről. A magyar diplomácia nyakig benne lehet az ügyben.

A rövid flashmob alatt néhány rendőrt lehetett látni a BM épületének ajtajában, de csak nézték a történteket, nem avatkoztak a közbe. A jobbikosok közben azt skandálták többek között, hogy „Orbán takarodj, vidd a korrupt a haverod”, transzparenseiken pedig olyan feliratok voltak láthatók, mint például „A magyar diktátort meg Macedóniában bújtatják majd?”. A tábláikat egyébként az akció végén otthagyták a Belügyminisztérium épületének bejáratánál.

Az Albániából származó legfrissebb hírek szerint Gruevszkit a magyar nagykövetség autójával vitték át a macedón-szerb határon.