A magyar hírszerzés semmit sem tudott a Szájer-ügyről

A magyar hírszerzés semmit sem tudott a Szájer-ügyről

Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok, az Információs Hivatal elemző és tájékoztató főigazgató-helyettese átveszi a tábornoki kinevezéséről szóló okmányt Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2018. november 9-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Semmit nem tud a Szájer-ügyről az Információs Hivatal, így azt sem, lehetett-e bármelyik külföldi szolgálatnak köze ahhoz, hogy a brüsszeli buli utáni rendőri intézkedés híre kiszivárgott a belga sajtóban. Erről beszélt a magyar hírszerzés vezetője, Bunford Zsolt dandártábornok a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén a Hvg.hu szerint.

A zárt ülésről kiszivárgott hírek alapján az IH-főigazgató Bunford Zsolt részéről az hangzott el, hogy a hírszerzés nem tudott Szájer József magánéletével kapcsolatos kockázatokról, de hangsúlyozták: ez nem is az ő feladatuk lenne. Arról sem tudnak, hogy lehetett-e bármelyik külföldi szolgálatnak köze ahhoz, hogy a brüsszeli buli utáni rendőri intézkedés híre kiszivárgott a belga sajtóban – írta a portál. Arra a felvetésre, hogy a belga hatóságok ilyen esetekben értesíteni szokták a magyar társszerveket, Bunford Zsolt dandártábornok azt mondta, hogy még nem tart ilyen szakaszban az eljárás, egyelőre tehát nem kaptak jelzést.

Mint arról lapunkban is olvashattak, Szájer József november végén vett részt egy 25 személy részvételével tartott szexorgián Brüsszelben. Ezzel a belgiumi járványügyi korlátozások több pontját is megszegte, a létszámkorlátozás mellett a kijárási szabályokat is megsértette.

A rendőrök megjelenése után a fideszes európai parlamenti képviselő az ereszcsatornán át próbált menekülni a helyszínről, ám meglátták. A rendőrök kábítószert találtak a táskájában. Szájer közleménye szerint nem az övé volt a drog, nem tudja, hogy került bele, ő nem fogyasztott belőle. Szájer József a történtek nyilvánosságra kerülése előtt néhány nappal lemondott mandátumáról, ám akkor még lelki megterhelésre hivatkozott. Néhány nappal később kilépett a Fideszből.