A Mahir azonnali hatállyal eltünteti hirdetőoszlopairól a HVG-címlapokat

A Mahir azonnali hatállyal eltünteti hirdetőoszlopairól a HVG-címlapokat

A HVG 2018. július 12-i címlapja. (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyoldalúan és azonnali hatállyal felmondta a HVG-vel kötött szerződést a Mahir, így a hetilap címlapjait nem láthatjuk a jövőben a hirdetőoszlopokon. A hetilap szerint jogszerűtlen a döntés, amire a hatalom közelébe került cég semmilyen reális magyarázatot nem adott.

Indoklásként mindössze ez szolgált az április 12-ei keltezésű levélben: a Mahir nem tud teljes mértékben eleget tenni a vállalt kötelezettségeknek, nem tudja garantálni a teljes darabszám megjelentetését. Emiatt nem lesz jogosult hirdetési díjra, ami nem szolgálja a cég érdekeit. A HVG szerint rejtély, erre az állítólagos helyhiányra miért épp most döbbentek rá, és az voltaképpen mivel áll összefüggésben.

Nem tárgyaltak a szerződéses feltételek újratárgyalásáról sem, egyszerűen csak felmondták a megállapodást, amit végleges döntésnek szánnak. A lap szerint ezzel negyvenéves hagyomány szakad meg, miután a címlapok az 1979-es alapítás óta mindig kikerültek az utcákra. A Mahir jelenleg névleg Mészáros Lőrinc ügyvédjéhez kötődik. 2018 nyaráig Simicska Lajos tulajdonában volt, aki akkor – azaz néhány hónappal az újabb kétharmad után – a kormányközeli üzletembernek, Nyerges Zsoltnak adta el érdekeltségeit. A HVG jogi úton igyekszik érvényt szerezni a szerződésben foglaltaknak.

A lap mostani címlapján a nemrég plakátszereplővé avanzsált Rogán Cecília szerepel, a hozzá kapcsolódó cikkben pedig arról írnak, hogy hull a közpénz a „mázliasszonyokra.” Szóba kerülnek Orbán Ráhel, Porkoláb Gyöngyi és Mészárosné Kelemen Beatrix üzleti ügyei is.