A Médianéző szerint a kormánynak nincs jobboldali ellenzéke

A Médianéző szerint a kormánynak nincs jobboldali ellenzéke

Orbán Viktor a Magyar Nemzet logóját viselő Magyar Időket olvassa az átlogozás napján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azért balliberális a Kurucinfó a Médianéző Központ szerint, mert a kormánynak nincs jobboldali ellenzéke. Boros Bánk Levente ezt az Azonnalinak válaszolta azok után, hogy az intézet kihozott egy elemzést a különböző sajtótermékek besorolásáról. Nemcsak a Kurucinfót, de a Nők Lapját és lapunkat is a balliberálisok közé tették, azt sugallva ezzel, hogy mindenki, aki kritizálja a kormányt, egy bizonyos ideológiát képvisel.

Az Azonnali rákérdezett a Médianézőnél, milyen szempontok szerint lett balra sorolva például a Kurucinfó vagy az Azonnali. Boros erre azt felelte: „Minthogy a jelenlegi kormánynak nincs jobboldali (nemzeti/konzervatív/kereszténydemokrata – ezen fogalmak szinonimaként itt felcserélhetőek) ellenzéke, így bármely sajtótermék, amely »ellenzékiként«, »kormányellenesként« lenne beazonosítható, egyértelműen besorolható a balliberális kategóriába – ahogy a Jobbik is nemzeti radikálisból Gyurcsánnyal együttműködő párttá vált, így része lett a balliberális oldalnak. Azt a médiafelületet pedig, amely a Lehet Más a Politika nevet viselő párt elnökségi titkárának érdekeltségi körébe tartozik, ab ovo nem sorolhatunk máshová, mint a balliberális oldalra.

Eközben a Nők Lapja szerinte azért is balliberálisnak mondható, mert a lap online kiadásában két cikk is lejött, amelyekben elítélték Dúró Dóra mesekönyv-égetési akcióját.

Boros Bánk Levente úgy véli, a Mi Hazánk politikusának akcióját hasonlóképp értékelő vélemények nem jelennének meg egy keresztény-konzervatív sajtótermékben. Szerinte aki megjelentet hasonlót, az minden további nélkül nevezhető balliberálisnak.

A Médianéző egyébként idén 1,3 milliárdért végez sajtófigyelést és kutatást a kormánynak. Mostani elemzésében arra jutott, hogy Magyarországon bárki hozzáférhet valamennyi hírforráshoz, a médiapiac szerinte kiegyensúlyozott, és úgy látja, 2010 óta is növekszik a balliberális lapok száma.