A Mészáros-klán újabb pozíciót hódított meg

 A Mészáros-klán újabb pozíciót hódított meg

Mészáros Lőrinc

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Beatrix a leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a Magyar Bankholdinghoz – írja a Portfólió a szervezet közleményére hivatkozva.

A dokumentumból további változások is kiderülnek. Ezek szerint Vály Judit a lízing üzletág, Kovács Ildikó és Benczédi Balázs pedig az alapkezelési üzletág felsővezetője lesz a jövőben.

A leggazdagabb magyar lányának kinevezésével kapcsolatosan a közlemény megjegyzi, a Magyar Bankholding Zrt. idén márciusban fogadta el a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport bankjainak egyesítésére vonatkozó ötéves stratégiáját. Az alapvető célok között kiemelt stratégiai területként határozták meg a bankok leányvállalatainak integrációra történő felkészítését, aminek meghatározó eleme a kiemelkedő szakmai kompetenciával rendelkező felső vezetők kiválasztása.

Mészáros Beatrix szerepvállalásával kapcsolatosan arról írnak, hogy az Opus Global igazgatósági elnöke a bankcsoport tulajdonosi körét is képviseli a menedzsmentben. Vezetői karrierjét ismertetve kiemelik, a pályafutása a mezőgazdasági szektorban indult, 2012-től agrár- és termelő vállalkozások teljes körű irányítását végezte, a többi között az Aranykorona Zrt. igazgatótanácsának elnöke volt. 2016-tól a Talentis Group Zrt. igazgatósági tagja, 2017-től pedig a turisztikai portfóliót összefogó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósági elnöke. Az agrárium és a turizmus mellett az energetikai szektor és az építőipar több dinamikusan fejlődő vállalatában tölt be vezetői tisztséget.

A közlemény szerint a most kinevezett szakemberek a jövőben is megtartják jelenlegi pozícióikat, ezzel párhuzamosan személyesen vezetik a Magyar Bankholding szakmai területeit is.