A Mol hétfőig nem tudja megoldani az üzemanyag-szállítást a partnereinek

A Mol hétfőig nem tudja megoldani az üzemanyag-szállítást a partnereinek

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. céglogója az egyik fővárosi üzemanyagtöltő állomásnál a zuglói Róna utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Telex birtokába jutott, a Mol által kiküldött levél szerint kedd délutántól vasárnap éjfélig csak akkor adhatnak le új rendelést a Mol nagykereskedelmi partnerei, ha meg tudják oldani a szállítást.

„A magyarországi ellátási helyzet kritikus: az importhiány és a pánikvásárlás nagyon komoly fuvarszervezési és ütemezési kihívást jelent számunkra” – áll a levélben a portál cikke szerint.

A probléma abból fakad, hogy bár a Dunai Finomítóban elhárították a műszaki problémákat, időre van még szükségük ahhoz, hogy elérjék a teljes gyártási kapacitást, és a logisztikában is utolérjék magukat. Így aztán kevesebb üzemanyagot kell szétosztaniuk több partner és fogyasztó között, a kieső importot pedig a pozsonyi finomítóból kell pótolni, amely ugyancsak igénybe veszi a Mol szállítási kapacitásait a levél szerint.

– Ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a már beérkezett, regisztrált megrendeléseket, és az ország minden pontjára tudjunk az alapvető működéshez szükséges üzemanyagot szállítani, átmeneti intézkedést kell bevezetnünk – írta a Mol, hozzátéve, hogy kedd 17 óra és vasárnap éjfél között csak sajátszervezésű szállítással fogadnak be üzemanyag-rendeléseket.

A partnereknek tehát maguknak kell elmenniük a Mol valamelyik telepére az üzemanyagért, ha még nem adtak le rendelést, és hamarabb szeretnének hozzájutni.

Sőt, a Mol azt is kéri a levélben, hogy késő esti szállítás esetén is álljanak rendelkezésre a partnerek, mert ha a tankerautó ott van, de az árut nem tudja leadni, nem tudják, mikor fogják tudni megismételni a szállítást.

Arról, hogy milyen elképesztő helyzet kezd kialakulni a benzinkutakon és szakértők szerint vajon meddig tartható még fenn az árstop, ITT írtunk részletesen.