A Momentum támogatja a nemzeti energiacsúcs összehívását

A Momentum támogatja a nemzeti energiacsúcs összehívását

Rezsi (Fotó: Kwon Junho / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum Mozgalom teljes mellszélességgel támogatja a nemzeti energiacsúcs összehívását, amelyet Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnöknél.

Az ellenzéki párt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, a nemzeti energiacsúcsra felhívó kezdeményezés azért született, mert az önkormányzatok növekvő energiaköltségei miatt országszerte veszélybe kerültek olyan önkormányzati szolgáltatások, mint a közvilágítás, a távfűtés, a hulladékszállítás, az önkormányzati épületek és létesítmények üzemeltetése.

A Momentum indokoltnak tartja, hogy mielőbb összehívják a nemzeti energiacsúcsot a kormány képviselőivel, az energiaellátásért, az energia-szolgáltatásért, kereskedelemért felelős valamennyi állami és piaci szereplővel, az önkormányzati érdekszövetségekkel, valamint a Magyar Tudományos Akadémia képviselőivel.

Továbbá a Momentum egyetért azzal is, hogy az önkormányzatok energiabeszerzéseire – az alapvető közszolgáltatások biztonságos működtetéséért – a kormány a benzinhez és egyes élelmiszerekhez hasonlóan vezessen be „ársapkát” 2023 áprilisáig, a fűtési szezon végéig. – A kialakult helyzetben csak közösen, összefogással találhatunk megoldást az energiaválság jelentette kihívásokra – írta az ellenzéki párt a közleményben.

Címkék: Momentum, energiacsúcs