A Parlamentben demonstráltak Törley Katalinék

A Parlamentben demonstráltak Törley Katalinék

Törley Katalin és a Tanítanék Mozgalom aktivistái az Országgyűlés üléstermének karzatán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Törley Katalin és a Tanítanék Mozgalom több tagja a parlamentben, egészen konkrétan az ülésterem egyik karzatán demonstrált hétfőn délután. A KDNP-s Latorcai János vezette éppen az ülést, aki szerint „rendzavarás történt”.

– Ha a döntéshozók nem hajlandók eljönni hozzánk, akkor mi megyünk hozzájuk – közölte a Törley Katalin vezette Tanítanék Mozgalom, amelynek tagjai, tanárok és diákok a Parlamentben akcióztak hétfőn délután. Az ülésterem egyik karzatán hallgatták a politikusokat, majd egy ponton mindannyian felálltak. Fekete pólót viseltek, amelyen a tanárok, diákok és szülők 9 követelése szerepelt, a hátukon pedig egy-egy betű, ami kiadta azt a szót, hogy „Tanítanék”.

A párbeszédes Tordai Bence a Facebook oldalán közvetítette, amit a tiltakozók megfordulnak és kiolvashatóvá válik a mozgalmuk neve. Ezt elég gyorsan észre is vette az ülést éppen levezető KDNP-s Latorcai János, aki közölte, hogy a karzaton „rendzavarás történt”, politikai demonstrációt hajtanak végre, márpedig a karzatról soha nem lehetett véleményt nyilvánítani. Szünetet is elrendelt, amíg „a zavarkeltők távoznak”, majd végül az Országgyűlés hivatalának munkatársait kérte meg, hogy ürítsék ki a karzatot. Ekkor több ellenzéki politikus is bekiabált, hogy „Ez komoly?”.

A videón annyi látszik, hogy a hivatal egyik munkatársa beszél a tiltakozókkal, akik végül taps közepette elhagyták a karzatot.