A Sóskútra akkufeldolgozót tervező gyár is megszólalt a botrányos lakossági fórumról

A Sóskútra akkufeldolgozót tervező gyár is megszólalt a botrányos lakossági fórumról

Inkább elment a sóskúti polgármester (Fotó: Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is nyitottak a békés párbeszédre – ezt közölték a Sóskútra akkumulátor-feldolgozót tervező Andrada képviselői, illetve a település polgármestere. Kedden este adtak volna tájékoztatást a helyieknek, az esemény azonban botrányba fulladt és végül a cég emberei, illetve a településvezető is otthagyta a rendezvényt.

Ahogyan arról a Magyar Hang is beszámolt, botrányba fulladt a kedden este Sóskútra meghirdetett lakossági fórum, amelyen a jelentős indulatokat kiváltó tervezett akkumulátor-feldolgozó lett volna a téma. König Ferenc polgármester előzetesen ugyanis jelezte, hogy csak azok mehetnek be a helyi iskola tornatermébe a tájékoztatóra, akiknek a lakcímkártyája a településre szól. Az ott összegyűlt indulatos tömeg azonban ezt nem akarta elfogadni, végül be is jutottak. – Mondjon le – üvöltötték a polgármesternek, aki végül inkább elmenekült: rendőrök kíséretében sétált el és pár utcányira az iskolától be is szált egy rendőrautóba.

Az Andrada a történtek után azt írta, hogy közel száz sóskúti lakos békésen várta a helyi önkormányzat által szervezett lakossági fórum kezdetét, amikor a településen kívülről érkező fenyegető tüntetők a bejárati ajtót betörve ellepték az előadótermet. A polgármestert, a helyi önkormányzat képviselőit, valamint az cég képviselőit – ahogy fogalmaztak – „több atrocitás érte”, és nem tudták megtartani tájékoztatójukat. König Ferenc közben azt közölte, hogy „a kívülről importált fenyegető csoportoknak, amelyeket szűk politikai érdekcsoportok támogatnak, és megpróbálnak félelmet kelteni, semmi keresnivalójuk nincs a településünkön”. Azzal folytatta, hogy az Andrada továbbra is szeretné tájékoztatni a helyi embereket és békés párbeszédet folytatni.

Címkék: Sóskút, Andrada