Ábel Anita bocsánatot kért, amiért elviccelte a depressziót

Ábel Anita bocsánatot kért, amiért elviccelte a depressziót

Fotó: Flickr

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bocsánatot kért Ábel Anita és Bereczki Zoltán, amiért nem vették komolyan, hogy Gáspár Győző depresszióval küzd. A Romantic zenekar frontembere nemrég egy műsorban beszélt arról, hogy tizennégy éve pánikrohamok gyötrik, továbbá depresszióval, szorongással küzd. Az Ébredj velünk című műsort vezető Ábel Anita viszont azt mondta neki, nem érti, mi a baj, hiszen olyan jól néz ki, szóval szedje össze magát. Dolgozza fel inkább, hogy betölti az ötvenet – ajánlotta neki. Később pedig a „kamu” kifejezéssel illette a dolgot, amit Bereczki csak úgy kommentált, „Anita három másodperc alatt buktatott le.”

Az esetről Pion István újságíró számolt be szerda este a Facebook-oldalán, bocsánatkérésre felszólítva a műsorvezetőket. Kifejtette, a depresszió gyakran vezethet tragikus végkifejlethez, és feltehetően a rákkal például nem viccelődnének az érintettek.

Szerda este aztán az Instagram-oldalán kért elnézést Ábel Anita. Mint írta: „Hibáztam kedd reggel a Life tv reggeli műsorában, elbagatellizáltam, és rosszul reagáltam egy ember nyilatkozatára. A legszomorúbb emberi reakcióval válaszoltam: közömbösség, hitetlenség. Hibáztam elsősorban emberileg, aztán műsorvezetőként. (…) Fontos, mert a depresszió, stressz okozta szorongás, pánik köztünk jár. Lehet mosolyog, nevet, de belül háború dúl… Én is szorongtam sokszor miközben mosolyogtam, volt benne részem. Beleestem abba a hibába, amibe oly sokan: nem tudtam komolyan venni… És itt hibáztam nagyot.”

Bereczki Zoltán is reagált, azt írva, hogy elbagatellizált bizonyos mondatokat, pedig képesnek kell meghallanunk bizonyos mondatokat. „A depresszió komoly, alattomos dolog, sokszor rejtőzik mosoly mögé”, írta.