Áder Jánost az általa létrehozott alapítvány kérte fel a műsorvezetésre

Áder Jánost az általa létrehozott alapítvány kérte fel a műsorvezetésre

Áder János podcastja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány üzemelteti azt a podcastot, amelynek műsorvezetője Áder János köztársasági elnök. Erről az Azonnali írt, miután kiderült, hogy a kéthetente jelentkező, online hallgatható műsort készül az államfő moderálásával. Az alapítványt egyébként maga Áder János hozta létre 2013-ban, és mint írják, főbb tevékenységeik közé az innovatív környezet- és klímavédelmi megoldásokat alkalmazó mikro-, kis- és középvállalkozások segítése tartozik, illetve fenntarthatósággal foglakozó startupoknak is támogatást nyújtanak.

Azt írták, Áder nem maga jelentkezett a feladatra, hanem a szervezet kérte fel a műsorvezetésre, a műsorvezetésért tiszteletdíj nem jár neki. Az alapítvány „a kor elvárásainak és médiafogyasztási szokásainak megfelelve” választotta a podcast formátumot. Tájékoztatásukból az is kiderült, hogy a technikai hátteret a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) biztosítja ingyen. A szerkesztői munka az alapítványnál zajlik.

Az első adás egyébként több szolgáltatónál is elérhető (például itt). Ezen Áder János Bartus Gábor környezetgazdásszal beszélgetett Kína karbonsemlességi törekvéseiről. A podcast szignáljához Reviczky Gábor Kossuth-díjas színművész kölcsönözte a hangját.