Akár 29 fok is lehet szerdán

Akár 29 fok is lehet szerdán

Gomolyfelhő, cumulus (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fátyolfelhők és a gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre készülhetünk; csapadék az ország nagy részén nem várható, egy-egy zápor, esetleg zivatar legfeljebb késő délutántól sodródhat be a nyugati határszélre – írja szerdai előrjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A déli szél napközben a Kisalföld térségében megélénkül, máshol mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 29 fok között alakul.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint fronthatás szerdán sem várható, viszont a még hűvös reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, valamint nő a megfázásveszély. Napközben mérsékelten meleg idő ígérkezik, érdemes lesz hosszabb sétákat tenni a szabadban. Nagy lesz a napi hőingás, emiatt keringési- és szívproblémák jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás, így az érintettek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A naposabb tájakon 10 és 16 óra között erős lehet az UV-sugárzás.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, mivel szerdán sem várható számottevő csapadék, így országszerte száraz utakra készülhetnek az útnak indulók. Egy-egy zápor legfeljebb északnyugaton fordulhat elő, eben a régióban emellett időnként élénk délies szél csökkentheti kissé a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás