Aranyosi Péter: Nem lehetne miniszterelnököt is külföldről hozni?

Aranyosi Péter: Nem lehetne miniszterelnököt is külföldről hozni?

(Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Húsz évig rohangáltam minden nap előadásról előadásra, és nem néztem szét. Amikor aztán felgyógyultam a covidból, körülnéztem és egy teljesen szétesett országot láttam – mondta Kompország című műsorunkban Aranyosi Péter humorista. Aranyosi Péter lesújtó véleménnyel van a mai politikai elitről, de szerinte ki kell mondani, ezt az elitet érdemeljük. Mint kifejtette: Magyarországon a történelem során mindig irtották az értelmiséget, elég csak a zsidóüldözést vagy a kommunizmus idején a rendszerellenesnek bélyegezett értelmiségi emberek bebörtönzését, ellehetetlenítését említeni. A végére aztán nem maradt más, csak a tulajdon nélküli zsellérek társadalma, akik nem akarnak önállóan cselekedni, akik mindig az államtól várják a segítséget.

– Ha Ausztriában jársz, tiszták és felszereltek a benzinkutakon a WC-k, mert nem lopják el a WC papírt, nem szerelik le a csaptelepet, nem törik darabokra a WC-kagylót. Ahogy átlépsz a határon, az ellenkezőjével találkozol. Ilyenek vagyunk mi, magyarok, egy kis lopás, egy kis sumák, oldjuk meg okosba. A benzinkutakon, nyilvános helyeken nem Orbán Viktor töri darabokra a piszoárt. Barbárok vagyunk, ezt a barbár népet kell vezetni, ezért egy barbár vezetőt választunk magunknak – fejtette ki humorista.

Az eddigi kormányfők kapcsán kifejtette: „Nézd csak meg, milyen miniszterelnökeink voltak a rendszerváltás óta. Volt egy történész, akit senki sem értett, aztán egy pufajkás, majd egy futóbolond. Most meg itt van nekünk ez a hatalommániás. A futballválogatott szövetségi kapitányának sikere kapcsán felmerült bennem a gondolat: nem lehetne miniszterelnököt is külföldről hozni?”

Aranyosi Péter úgy véli, egy elsötétülő világban élünk, ahol az a központi üzenet, hogy az értelmiséget alá kell ásni. Ezért hódítanak az összeesküvés-elméletek, rengeteg a laposföld-hívő az országban. Az emberek inkább hallgatnak Mari néni házi praktikáira, és isszák a bajaikra a szilvapálinkát, mintegy évtizedek óta praktizáló orvosra, vagy egy kutatóra. – A sötét középkor felé tartunk – jelentette ki.

Elmondta azt is, hogy felesége magyartanár, de már elhagyta a pályát, mert napi 10 órát dolgozott, akkor havi 209 ezer forintért. Azóta is tartja a kapcsolatot sok pedagógussal és az a szomorú tapasztalat, hogy azok a pedagógusok is „szavaznak”, akik a pályán maradnak. – Ők nem gyújtják fel a Karmelitát, viszont már nem hajlandók összetörni magukat az iskolában. Azt gondolják, ennyi pénzért csak a megjelenés kötelező – mondta. Szerinte abban az országban, ahol azt mondják a gyereknek, hogy nyisd ki a könyvet a 82. oldalon és olvasd el az anyagot, és ahol történelem tanárok tanítják a fizikát, ott nem lesz több Nobel-díjas. Jól simogassuk meg azt a kettőt, aki most megkapta a díjat, mert nem lesz több – jósolta.