ÁSZ-büntetés: az MSZP pert indított és azonnali jogvédelmet kért

ÁSZ-büntetés: az MSZP pert indított és azonnali jogvédelmet kért

MSZP-zászlók 2021. június 5-én Budapesten (Fotó: Facebook/MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az MSZP közigazgatási pert indított és azonnali jogvédelmet kért az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetés miatt – jelezte a párt pénteki közleményében. 

Kifejtették: 2024. március 15-én keresetet nyújtottak be az ÁSZ büntetése egyik felének végrehajtását foganatosító Magyar Államkincstár határozatának megsemmisítése érdekében, és azonnali jogvédelmet kért a büntetés másik felének inkasszálásával szemben. Hangsúlyozták, az MSZP nem fogadott el jogi személytől tiltott támogatást, a Magyar Közlönyben közzétett kampányelszámolása teljeskörű volt, a választási kampányköltségeire vonatkozó korlátozást betartotta. – Ezért semmilyen büntetés kiszabása nem indokolt, így nem tartjuk sem igazságosnak, sem arányosnak az Állami Számvevőszék büntetését – szögezték le. Úgy vélik, az ÁSZ a megállapításait olyan dokumentumokra alapozza, amelyekkel összefüggésben az Állami Számvevőszék maga is feltételezéseket állít, ezen feltételezésekből von le következtetéseket.

– Az ÁSZ részjelentése egy politikai megrendelésre készült, megalapozatlan dokumentum, amely a jogállamiság követelményeinek sem felel meg. A Fidesz – az Állami Számvevőszéken keresztül – próbálja meg ellehetetleníteni a demokratikus ellenzéki pártokat három hónappal az önkormányzati és az európai parlamenti választások előtt – tették hozzá.

Címkék: MSZP, ÁSZ-büntetés