Átlagosan 16 hónap munkát találni Magyarországon

Átlagosan 16 hónap munkát találni Magyarországon

Álláskeresés. Képünk csak illusztráció (Fotó: Glenn Carstens Peters / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A tartósan, egy éven túl nyilvántartásban lévő álláskeresők számában 16,8 százalékos növekedés látszik az egy évvel korábbi adathoz képest – vette észre a 444 a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) decemberi adataiból.

Ezekből két másik fontos tényezőt is azonosítottak. Egyrészt az álláskeresők 40,3 százaléka semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott, másrészt az átlagos regisztrációs idő 490 nap, tehát átlagosan 16 hónapba telik munkát találni Magyarországon.

A lap cikke emlékeztetett: az mfor.hu már tavaly augusztusban arról írt, rekordnak számít, hogy 14,6 hónapba telik átlagosan munkát találni Magyarországon. Pedig akkor még csak 445 nap volt az átlagos regisztrációs idő, ez nőtt decemberre 490 napra.

Az ellenzék egyébként éppen egy ezzel kapcsolatos témában is gyűjt aláírást, hogy népszavazást lehessen tartani arról, hogy a jelenlegi 3 hónapról növeljék 9 hónapra az álláskeresési járadékot.