Átlátszó: Egymilliárdos felújítás a Lázár János vezette Ménesbirtokon

Átlátszó: Egymilliárdos felújítás a Lázár János vezette Ménesbirtokon

Lázár János a Mezőhegyesi Ménesbirtokon (Forrás: Lázár János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nettó egymilliárd forintért újítanak fel egy kocsiszínt és egy versenyistállót a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél – írja az Átlátszó. Az erre kiírt tendert a Galéria Invest Kft. nyerte el.

A cikk megjegyzi, hogy a Ménesbirtok tulajdonrészét 2,1 milliárd forintért vásárolta vissza az állam 2016-ban, és az igazgatására kormánybiztosként Lázár Jánost jelölték ki. A visszavásárlás óta több tízmilliárd forintot fordított az állam a birtokra: Mezőhegyesen többek között sportcsarnok épül, de 1,3 milliárd forintért felújítják és kibővítik a kollégiumot, emellett 2,8 milliárd forint értékben korszerűsítik a vetőmagüzemet, és a tervek szerint uszoda is lesz.

Áprilisban pedig 15 milliárd forint jutott „pénzbeli vagyonjuttatás” formájában a Lázár János vezette Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak is, amely közérdekű vagyonkezelő szervezetként felel az állami tulajdonú Mezőhegyesi Ménesbirtok működéséért.