Az Emmi szerint nem javasolt Kásler Miklós 200 fős korlátot a szabadtéri rendezvényekre

Az Emmi szerint nem javasolt Kásler Miklós 200 fős korlátot a szabadtéri rendezvényekre

A 2019-es Sziget üres nagyszínpada a fesztivál nyitása előtt rendezett sajtóbejáráskor (Fotó: Penke Bence/Ígéretes titánok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hír nem igaz – ezzel cáfolta az atv.hu kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt a hírt, amely szerint Kásler Miklós 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát.

A Hvg.hu szerdán írta meg, hogy információik szerint augusztus 15-e után sem fogja engedélyezni az 500 főnél nagyobb szabadtéri zenés rendezvényeket. Legalábbis úgy tudják, hogy egy ilyen előterjesztés kerül jövő héten a kormány asztalára. Azt is írták, hogy tudomásuk szerint Kásler Miklós 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát, ami a nyári színházaknak is betenne, de még az őszi színházi évadot is kérdésessé tenné.

– A hír nem igaz, az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem készült ilyen tartalmú előterjesztés – írta az Emmi az ezzel kapcsolatos kérdésre.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy augusztus 15-ig nem tarthatók még szabadtéren sem nagyobb létszámú rendezvények. A zenei ipar képviselői egyre hangosabban tiltakoznak emiatt, csakúgy, mint az egészet körülvevő bizonytalanság miatt. Gulyás Gergely a múltheti kormányinfón arról beszélt, hogy július utolsó hetében, vagyis a következő szerdán születhet döntés arról, fenntartják-e a szabályozást vagy esetleg enyhítenek. Mindenesetre az augusztus 20-i állami ünnepségeket, beleértve a tűzijátékot is, már lemondták.