HVG: Kicsi az esélye, hogy augusztus 15-e után újraindulhatnak a nagy rendezvények

HVG: Kicsi az esélye, hogy augusztus 15-e után újraindulhatnak a nagy rendezvények

A 2019-es Sziget üres nagyszínpada a fesztivál nyitása előtt rendezett sajtóbejáráskor (Fotó: Penke Bence/Ígéretes titánok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jövő héten a kormány elé kerülő előterjesztés továbbra sem engedélyezné az 500 főnél nagyobb rendezvényeket – értesült a HVG.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy augusztus 15-ig nem tarthatók még szabadtéren sem nagyobb létszámú rendezvények. A zenei ipar képviselői egyre hangosabban tiltakoznak emiatt csakúgy, mint az egészet körülvevő bizonytalanság miatt. Gulyás Gergely a múltheti kormányinfón arról beszélt, hogy július utolsó hetében, vagyis a következő szerdán születhet döntés arról, fenntartják-e a szabályozást vagy esetleg enyhítenek.

A HVG úgy tudja, hogy a kormány elé kerülő előterjesztés szerint az augusztus 15-i dátum után sem lehetnének nagyobb rendezvények. Azt is írták, hogy Kásler Miklós 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát, ami a nyári színházaknak is betenne, de még az őszi színházi évadot is kérdésessé tenné.

A kormány egyébként az augusztus 20-i állami rendezvényeket már lemondta, beleértve a tűzijátékot is.