Az FKF kirúgott vezetője szerint jogszerű, de inkorrekt volt a főpolgármester döntése

Az FKF kirúgott vezetője szerint jogszerű, de inkorrekt volt a főpolgármester döntése

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogszerű a lemondatása, mégsem érzi korrektnek a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) vezetője, hogy egy vidéki konferenciáról visszafelé tartva kellett megtudnia kollégájától, hogy Karácsony Gergely főpolgármester meneszti.

A főpolgármester szerdán este jelentette be, hogy azonnali hatállyal meneszti Nagy László Albert FKF-vezért. Indokként egy HVG-cikket idézett, amely szerint az „FKF sebtében leszerződött Mészáros érdekeltségével, mielőtt Karácsony hivatalba lépett”.

Kírúgja az FKF-vezért Karácsony Gergely | Magyar Hang

Nagy László Albert az ATV Híradónak azt nyilatkozta, hogy október 22-én érkezett egy megkeresés, amelyben a fővárosi önkormányzat arra kérte őket, hogy a cég vezetése ne vállaljon a napi munkához elengedhetetlen szerződéseken kívül semmiféle más kötelezettséget. A szerződést végül október 31-én írták alá, de a közbeszerzési törvény szerint, ha már megvolt az eredményhirdetés, akkor kártérítési kötelezettség mellett lehet visszalépni. A menesztett vezető szerint, ha ezt nem teszik meg, akkor novemberben elején a hulladékhasznosítót le kellett volna állítani. Ebben az esetben pedig mostanra közel egymilliárd forintos bevételkiesése keletkezett volna az FKF-nek.

A témáról először az mfor.hu írt. A cikk szerint az FKF Zrt. augusztus végén írt ki tendert a füstgáztisztítóban keletkezett szennyező anyagok elszállítására, amelyre egyedül a Hungaropec Ipari Hulladékkezelő Zrt. adott be ajánlatot, éppen akkora összeggel, mint amennyit az FKF becsült árként megadott. A cég több áttételen keresztül Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.