Az ország több pontján is katonai menetoszlopok bukkanhatnak fel

Az ország több pontján is katonai menetoszlopok bukkanhatnak fel

Katonai menetoszlop (Fotó: honvedelem.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Katonai menetoszlopokra kell számítani az ország több vármegyéjében – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonái június 24-én, szombaton 13.00 és 22.00 óra között katonai menetet hajtanak végre. Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani az Újmajor - Veszprém Északi körgyűrű - 8. számú főút - M7 autópálya - M0 autópálya - M5 autópálya - M43 autópálya - 47. számú főút - Hódmezővásárhely útvonalon. A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

Hangsúlyozták: a honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönik.