Az RTL Klub bíróságra viszi a Médiatanács homofób kampányt kiszolgáló döntését

Az RTL Klub bíróságra viszi a Médiatanács homofób kampányt kiszolgáló döntését

A család az család című reklám részlete (Fotó: RTL/Háttér Társaság)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Médiatanács (amelynek kizárólag fideszes tagjai vannak) néhány nappal ezelőtt úgy határozott, hogy az RTL Klub és a Háttér Társaság szivárványcsaládokról szóló A család az család című társadalmi célú reklámja jogsértő, mert decemberben túl korán adták le őket.

Mint írták, „mivel a gyermekek számára nehezen értelmezhető a hirdetésben megjelenő azonos nemű párok gyermeknevelése és a családdal együtt tárgyalása, így azok csak este 9 és reggel 5 óra között kerülhettek volna adásba, miközben a csatornán reggel 6 és este 20 óra között adták le őket”.

E döntés egyértelműen illeszkedik a gyermekvédelminek vagy pedofilellenesnek nevezett, valójában szimplán homofób törvény fémjelezte melegellenes kormányzati propagandakampányba. 

Az RTL bejelentette, hogy „Az RTL Magyarország nem ért egyet a Médiatanács döntésével és érvelésével, ezért a határozatot bíróságon támadjuk meg.”

Erről a reklámról van szó:

 

(via 444)