Azonnali hatállyal leállítják a tanítást egész Olaszországban

Azonnali hatállyal leállítják a tanítást egész Olaszországban

Rendőrök az észak-olaszországi Codognónál felállított úttorlasznál 2020. február 24-én. Olaszországban 160-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek száma, és eddig összesen négy ember halt bele a betegségbe (Fotó: MTI/AP/Paolo Santalucia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk folyamatosan frissül!

Azonnali hatállyal leállítják a tanítást egész Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. Az intézmények március 15-éig zárva lesznek – írja az MTI olasz sajtóértesülésekre hivatkozva.

Az intézkedés 8,7 millió óvodást, általános és középiskolást és egyetemistát, valamint családjukat érinti – írja a Bloomberg. – Milánótól, Velencén át egészen Bolognáig már eddig is sokan kényszerültek arra, hogy otthon üldögéljenek.

Lucia Azzolina oktatásügyi miniszter arra kérte az olaszokat, várják meg a hivatalos bejelentést. A sajtó viszont úgy tudja, a kormány rendelkezése csütörtöktől minden oktatási intézményre érvényes a bölcsödéktől az egyetemekig. A pedagógus szakszervezetek szerint a kormánynak sikerült ismét teljes káoszt teremtenie. Roberto Fontana egészségügyi miniszter "komolynak" nevezte a kornavírus-fertőzés terjedése miatti helyzetet. Attilio Fontana a betegségtől leginkább érintett Lombardia kormányzója újabb vesztegzártérség felállítását sürgette Bergamo területén.

Közben azt is bejelentették, hogy a járványban elhunytak száma 107-re emelkedett Olaszországban.

Eközben jó néhány napos késéssel, a múlt hét péntek helyett szerdán késő délelőtt elindult a kormányzat hivatalos koronavírus tájékoztatási portálja, a koronavirus.gov.hu. Ott a hazai és nemzetközi fertőzöttek, elhunytak, gyógyultak, a karanténban lévők számáról tájékozódhatnak az érdeklődők. De interaktív térképek is segítik a tájékozódást, az egészségügyi intézmények elhelyezkedését, a karanténba zárt területeket, a járvány világban való elterjedtségét mutatva.