Bajorország még a szupermarketekben is oltópontokat nyitna

Bajorország még a szupermarketekben is oltópontokat nyitna

Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök sajtóértekezletet tart Berlinben 2020. szeptember 29-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/Clemens Bilan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szupermarketekben, patikákban, iskolákban is oltópontokat tervez Bajorország, ha az idősek és a kiemelt foglalkozási csoportok után eljön a tömeges oltások ideje. Amint lehet, rögtön a fiataloknak kínálnának vakcinát.

Amint lehet, Bajorország a legfiatalabbakat kezdené el beoltani, először a végzős középiskolásoknak kínálnának vakcinát. Erről a bajor miniszterelnök, Markus Söder (CSU) beszélt szerdán Münchenben.

Bajorország minél hamarabb szeretné kiterjeszteni az oltást a nem kiemelt csoportokra is, többek között korán elkezdené oltani a fiatal, középiskolás korosztályt – egyelőre a 16 év felettieket, mert a jelenlegi adatok szerint nekik adható a Pfizer-vakcina. Söder azon az állásponton van, hogy minél hamarabb nyissák meg mindenki számára az oltás lehetőségét, vagyis el lehessen térni az oltási rendben meghatározott prioritási sorrendtől.

A bajor miniszterelnök azzal indokolta a fiatalok korai oltását, hogy minél előbb meg kell adni nekik a nagyobb szabadság lehetőségét. A végzős osztályoknak júniusban kínálhatnak fel vakcinát.