Baltával gyilkolt – Elfogták

Baltával gyilkolt – Elfogták

A gyanúsított (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány nap alatt elfogták a rendőrök azt a román állampolgárt, aki egy férfit és fiát ölte meg a napokban Nagykőrösön – derül ki a rendőrség tájékoztatójából.

Egy leégett ingatlanról és két ott talált holttestről érkezett bejelentés a rendőrségre még április 1-jén késő este. A bejelentő, aki öccsét és apját kereste fel, már csak élettelen testükre lelt a nagykőrösi házban. Mint később kiderült, mindketten erőszakos halált haltak.

A helyszíni szemlén rögzített nyomok értékelése, az adatgyűjtés, a tanúk felkutatása, kikérdezése, a tőlük szerzett információk ellenőrzése, a helyszín környékének, az áldozatok ismerősi körének feltérképezése után egy 18 éves román állampolgárt hallgattak ki gyanúsítottként.

Mint kiderült, az állástalan, alkalmi munkából élő, hét általánost végzett V. Csaba 2020. március 31-én délután későbbi áldozatai albérlete előtt letámasztotta kerékpárját. Bement az udvarra, cigarettát kért, felajánlotta, segít fát vágni. Aprítás közben beszédbe elegyedett a mellette álló 17 éves fiatalemberrel, aki elmondta, hogy apjával együtt tele vannak pénzzel. Ezt hallva V. Csaba meglendítette a baltát, a fejsérülésétől a földre hanyatló áldozatától elszedte mobiltelefonját, majd bement a házba és a fiatalember 51 éves apját is fejbe vágta. Átkutatta táskáját, pénzt azonban nem talált, a viseltes mobiltelefonnal hazabiciklizett.

A kettős gyilkosságot beismerő, a nagy valószínűséggel a nyomok eltüntetésére gyújtott tűzről hallgató V. Csaba ellen – őrizetbe vétele mellett – több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását.