Baranyi Krisztina: Kifosztanak minket

Baranyi Krisztina: Kifosztanak minket

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Elvettek 400 millió forintot Ferencvárostól – közölte a Facebookon a IX. kerületet vezető Baranyi Krisztina, majd nyilvánosságra is hozta a Belügyminisztérium erről szóló levelét.

A dokumentum szerint Varga Mihály pénzügyminiszter a napokban arról döntött, hogy forrásokat csoportosít át a járvány elleni védekezésre a helyi önkormányzatok támogatásaira fenntartott összegből. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy a ferencvárosi József Attila lakótelepi közösségi ház felújítására szánt 400 millió forint a koronavírus elleni küzdelemre megy.

Security Check Required

A független polgármester a közösségi oldalán azt írta, hogy a költségvetésből „épp ez a – végletekig lerobbant közösségi ház felújítására szánt – összeg hiányzik a járvány elleni védekezéshez”. Egyúttal feltette a kérdést, vajon hány fideszes önkormányzattól vettek el fejlesztési forrást ezzel az indokkal.

A ferencvárosihoz hasonlóan jelentős forrásoktól esett el a tavaly október óta ellenzéki vezetésű Miskolc is, igaz, a borsodi megyeszékhely esetében nem a járvánnyal indokolták az átcsoportosítást. A Hvg.hu számolt be róla kedden, hogy elállt a kormány a Diósgyőri vár rekonstrukciójának másfél milliárd forintos pályázatától, aminek a kivitelezést elindító támogatói nyilatkozatát pedig éppen két hónappal ezelőtt írta alá a Miniszterelnökség. Hivatalos indoklás a Magyar Közlönyben nem volt, de a miskolci önkormányzat által kiadott közleményben az áll, hogy a projekt jelentős csúszása miatt már nem látja a kormányzat megvalósíthatónak a beruházást.