Befejezte a közmunkát Hadházy Ákos

Befejezte a közmunkát Hadházy Ákos

Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Befejezte azt a közmunkát Hadházy Ákos, amit még a dudálós tiltakozása miatt volt kénytelen letölteni – derült ki a politikus Facebook-posztjából. Ez volt a harminckilencedik napja, és most is almát metszett.

Mint Hadházy írta, a büntetést ki is fizethette volna, de ehhez semmi kedve nem volt, plusz a közmunkával szerette volna három üzenetre felhívni a figyelmet. Ezek egyike volt, hogy Orbán Viktor szerinte nagyon fél a tüntetésektől és sztrájkoktól, „akik eljöttek két éve dudálni, megmutatták, hogy van is oka rá”. A másik, hogy ha csupán néhány ember tiltakozik, az még nem old meg semmit. Csak annyi történik ilyenkor szerinte, hogy az a néhány ember kockázatot vállal.

A harmadik tanulság a képviselő szerint pedig az, hogy valóban követhetett el törvénysértést, amikor a „teljesen járványbiztos tiltakozási formát” meghirdette. „A bíróság így gondolta, én másként. De a diktatúrába vezető úton mindig eljön egy pont, amikor már OLYAN TÖRVÉNYEKET HOZNAK, AMELYEKET MUSZÁJ MEGSZEGNI. Ilyen törvény az, ami a járványra hivatkozva teljesen megtiltott minden tiltakozást, nyomásgyakorlást akkor is, ha az semmilyen veszéllyel nem jár” – tette hozzá.