Benedek Tibor özvegye megkaphatja majd férje olimpiai életjáradékának teljes összegét

Benedek Tibor özvegye megkaphatja majd férje olimpiai életjáradékának teljes összegét

Benedek Tibor a Millennium Masters játékosa a vízilabda All Star-gálán a Duna Arénában 2018. július 31-én. (Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyhangúlag támogatta az Országgyűlés törvényalkotási bizottság szerdán azt a törvénymódosítást, amely az eddigieknél szélesebb körben biztosítana életjáradékot az olimpiai érmes özvegyének.

Hende Csaba, a testület fideszes elnöke az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy a kivételes eljárásban tárgyalt javaslat célja a méltó gondoskodás a tragikusan elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor hátramaradt gyermekeiről. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár – aki fideszes képviselőként maga is a javaslat egyik beterjesztője – pedig azt közölte: a módosítás az olimpiai életjáradékra jogosult sportoló özvegyének nyújt segítséget az által, hogy biztosítja a közös kiskorú gyermekek neveléséhez szükséges anyagi biztonságot.

A módosítás tízről öt évre csökkenti a jogosultsághoz kellő együttélés időtartamát. Eddig az özvegynek a járadék 50 százaléka járt, mostantól azonban a gyermekek nagykorúvá válásáig 100 százaléka.

A változtatás, amelyről várhatóan pénteken szavaz a Ház, a kihirdetés utáni napon lép hatályba.