„Bige László elérte azt a pontot, amikor határozottan kellett fellépni”

„Bige László elérte azt a pontot, amikor határozottan kellett fellépni”

Nagy István agrárminiszter beszédet mond az állattartó telepek korszerûsítésére kiírt pályázat támogatói okiratainak átadásán Hajdúnánáson 2021. május 7-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bige László – baloldali milliárdos – nyíltan fenyegeti és zsarolja a magyar gazdákat, és a tőlük beszedett pénzből nyíltan finanszírozza a baloldal és annak kijelölt miniszterelnök-jelöltjének kampányát – erről beszélt az Indexnek adott interjújában az agrárminiszter. Nagy István az utóbbi időben számos alkalommal megszólalt a műtrágyakirálynak is nevezett vállalkozóval szemben.

A mostani interjúban arról beszélt, hogy a gazdálkodáshoz legfontosabbnak minősülő nitrogén műtrágyának az 50-55 százalékát vagyunk képesek saját erőből előállítani, ezt a Nitrogénművek Zrt. gyártja, a többit importból kell beszerezni. Vagyis óriási a kiszolgáltatottság Bige László cégétől. Ráadásul – mint azt már korábban elmondta – mesterségesen emelte a műtrágya árát, a mostani egyébként is magas világpiaci árak mellett, így annak költsége az előző évekhez képest a négyszeresére nőtt. – A kialakult helyzetet tetézte Bige László bejelentése, miszerint egy nap hajlandó műtrágyával kiszolgálni a gazdákat és utána exportra eladja, amit megtermel a gyárában. Ez volt az a pont, amikor már mindenképpen határozottan kellett fellépni, mert a magyar termelőket, a magyar családokat nem lehet veszélyeztetni – fogalmazott a miniszter.

Nagy István felháborítónak nevezte, hogy Bige László „a magyar gazdák kárára nyerészkedik, és az is, hogy a magyar gazdák pénze annak a baloldalnak a kampánykasszájába vándorol, amely kormányzása alatt is mindig a magyar gazdák ellen volt, külföldiek és vörösbárók kezére játszotta a magyar földvagyont”.

Az interjúból kiderült az is, hogy a kormány nem tárgyal a vállalkozóval, csak üzengetés van, az is a sajtón keresztül.