Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy Gripenekkel kísért utasszállító Debrecenben

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy Gripenekkel kísért utasszállító Debrecenben

Gripen. Képünk csak illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy Lengyelországból Izraelbe tartó civil utasszállító repülőgép bombafenyegetést kapott, emiatt szombaton délután riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

A közlemény szerint a gép a román légtérből lépett be Magyarország légterébe. Ekkor a román légierőtől átvették a kísérési feladatot a Magyar Honvédség vadászgépei, és az utasszállítót a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre kísérték, ahol az leszállt. „A Gripenek ezt követően visszatértek a kecskeméti bázisra” – jelezte a HM.

Az esettel kapcsolatban a Dehir.hu-ra hivatkozva a hvg.hu azt írta: Ryanair Poznanból Tel Avivba tartó menetrend szerinti gépéről, egy Boeing 737-es utasszállítóról volt szó. A Dehir cikke szerint a reptéren hatalmas a készültség, számos kék villogós jármű van a területen. Vajda János, a repteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. Ügyvezetője arról tájékoztathatott, hogy mind a 148 utas és a személyzet biztonságban elhagyta a landolás után a repülőgépet és a terminál épületében helyezték el átmenetileg őket.

A debreceni repülőtér jelenleg zárva van, éjjel 11 órára még a Wizz Air Tel-Avivból érkező járatát várják. A Dehir idézi a repteret üzemeltető cég közleményét, miszerint „a légijármű, valamint az eset körülményei az illetékes hatóságok által vizsgálat alatt állnak. További tájékoztatást a vizsgálat lezárását követően tudunk adni”.