Bombafenyegetés miatt Budapesten szállt le egy Krakkóba tartó Wizz Air-gép

Bombafenyegetés miatt Budapesten szállt le egy Krakkóba tartó Wizz Air-gép

A Wizz Air egyik gépe (Fotó: Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bombafenyegetés miatt a budapesti repülőtéren szakította meg útját a Wizz Air Bariból Krakkóba tartó járata, az utasok vészcsúszdán hagyták el a repülőgép fedélzetét – tudta meg az Airportál.

Szerdán 14:30 után nem sokkal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szakította meg útját a Wizz Air W6 5058-as számú, Bariból Krakkóba tartó járata bombafenyegetés miatt. A HA-LGA lajstromjelű Airbus A321neo típusú repülőgép a Balaton észak-nyugati részénél fordult Budapest irányába, majd megkezdte a süllyedést – írta a repülési portál. A gép leszállt a 31R futópályán, majd a B5 jelű várakozóöbölben állt meg, ahol tűzoltók vették körül. A portál információi szerint az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet.

A Wizz Air megerősítette a hírt a portálnak. „A repülőgép személyzete és a légitársaság műveletirányító központja a vonatkozó protokoll szerint járt el. A repülőgép biztonságosan landolt Budapesten, a hatóságok jelenleg végzik a szükséges ellenőrzéseket, hogy kiderüljön, hamis volt-e a fenyegetés. Az utasok és a személyzet evakuálása már megtörtént” – tették hozzá.

A Blikk egy fotót is közölt a gépről, melyen látszanak a csúszdák.